Rezultate obtinute de elevi la Informatica si TIC

Doi elevi de la Colegiul Tehnic Radauti, au reprezentat Județul Suceava la Concursul  AcadNet organizat de  CISCO Academy, Universitatea Politehnica București și Uniunea Naţională a Profesorilor de Informatică din România.

Concursul de Sisteme de calcul şi Reţele de calculatoare AcadNet se adresează elevilor din clasele IX-XII, cu preocupări în domeniul ştiinţei utilizării calculatorului, integrării în reţele de calculatoare, proiectării, configurării, depanării, dezvoltării şi utilizării de aplicaţii specifice.

Acest concurs, recunoscut de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din 2008, se desfăşoară anual, la Universitatea Politehnica București - Facultatea de Automatică și Calculatoare.  La ediția din anul acesta a Concursului Național Acadnet, desfășurat în perioada 8 – 10 Mai  2015,  la secțiunea calculatoare - clasele XI-XII, s-au calificat  la faza națională doi elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți: Acsanei Bogdan și Ursulean Andrei.  Elevul Andrei Ursulean, a luat un meritoriu premiul III, doar la câteva sutimi diferența de premiile 1 si 2. Anul trecut, la secțiunea calculatoare clasele IX-X el  s-a  calificat la faza națională și s-a clasat pe primul loc. Astfel, are posibilitatea de a fi admis fară examen la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Bucuresti.  Elevul Bogdan Acsanei, s-a remarcat prin faptul că a obținut cel mai mare punctaj la proba teoretică, însă s-a clasat al optulea, la nivel național, având punctaj foarte apropiat de cei premiați. Elevii au fost pregatiti de prof. Georgeta Victoria Ciubotaru.  În concurs au intrat cei mai buni 20 de elevi din întreaga ţară. Concurenţii au avut de parcurs două probe, una teoretică, în limba engleză, şi o probă practică.  

Toți elevii participanți sunt pasionați de calculatoare, învață cu plăcere și au avut posibilitatea să se întâlnească cu alți tineri ce au aceleași pasiuni. Deasemeni, s-au reîntâlnit cu premianții din anii trecuți,  deveniti studenți ai acestei Universități și făcând parte din echipa de organizare.

            

Concursul Național InfoEducație – Etapa județeană, s-a desfășurat sâmbătă, 23 mai 2015, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni.

Concursul interdisciplinar InfoEducație, organizat din 1993, este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice, atât de la profilul informatică cât și de la alte profile.

Concursul se desfășoară în patru etape: pe unitatea școlară, județeană și națională. Etapa națională se desfășoară în luna august în tabăra Gălăciuc, județul Vrancea.

La fiecare etapă sunt prezentate lucrări realizate de către elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII). Participarea la etapele ulterioare este hotărâtă de clasamentele etapelor anterioare.

Secțiunile concursului sunt:

  • Pagini Web
  • Soft Utilitar (Software, Mobile, Jocuri) & Roboți
  • Soft Educațional
  • Multimedia

Elevii noștri au obținut urmatoarele rezultate:

  • Premiul III la Secțiunea Soft educational, elevii Axanei Bogdan, Bojescu Mihai si Ursulean Andrei, clasa a XI-a A, cu lucrarea "Drumuri minime in grafuri", coordonat de prof. Martinescu Silvia
  • Mentiune la Secțiunea Pagini Web, eleva Tataru Rebeka Elena, clasa a XII-a A, cu lucrarea "Elly Color", coordonat de prof. Prelipcean Liana si Ciubotaru Georgeta