DOCUMENTAȚIE BACALAUREAT 2020

 

Înscrierile pentru examenul de bacalaureat se fac  la secretariatul unităţii  în perioada 3-10 iunie 2020 între orele 930 - 1330

 

 

 1. CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional - 2020
 2. 3 – 10 iunie 2020  -  Înscrierea candidaților
 3. 11 - 17 iunie 2020  - Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
 4. 22 iunie 2020         - Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
 5. 23 iunie 2020         - Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
 6. 24 iunie 2020         - Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
 7. 25 iunie 2020         - Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
 8. 30 iunie 2020         - Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00
 9. 30 iunie 2020         - Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16,00 – 20,00
 10.  1 iulie 2020            - Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8,00 –12 ,00
 11. 1 - 4 iulie 2020        - Rezolvarea contestațiilor
 12.  5 iulie 2020            - Afișarea rezultatelor finale
 13. NOTĂ: La solicitarea justificată a comisiilor de bacalaureat județene/comisiei de bacalaureat a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba, în situații excepționale, susținerea probei/probelor scrise pe baza subiectului de rezervă, după caz, în după-amiaza aceleiași zile sau după finalizarea ultimei probe scrise prevăzută în prezenta anexă, prelungirea perioadei de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor. De asemenea, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba modificarea calendarului examenului de bacalaureat național-2020.

Potrivit noului ordin, se consideră centru de examen, în contextul epidemiologic actual, unitatea de învățământ unde s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite de o școală pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

 • organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât, în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta - față/spate;
 • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
 • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile de mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborată de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății (în următoarea perioadă).

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent.

Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

 

ANUNT

 

Contestatiile pentru bacalaureat 2020, sesiuniea iunile-iulie se depun fizic la comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic Radauti (Etaj II – Laborator informatica 3),

astazi 30.06.2020 intre orele 16.00-20.00

si maine 1.07.2020 intre orele 8.00-12.00

Contestatiile online se depun la adresa ctr.contestatii.bac@gmail.com. Informatii suplimentare despre modalitatea de depunere a contestatiilor online le gasiti pe site-ul institutiei:

 

 1. Descarcati cererea tipizata(de pe site-ul scolii).
 2. Printati cererea.
 3. Completati cererea cu proba pe care doriti sa o contestati si o semnati.
 4. Scanati/fotocopiati cererea si un act de identitate(BI, CI)
 5. Trimiteti e-mail la adresa ctr.contestatii.bac@gmail.com in care veti specifica in titlul e-mail-ului Numele d-voastra, Codul unic de anonimizare, Proba pe care o contestati, un numar de telefon la care va putem contacta (ex: Popescu I. Ion, SV123456, E.c-Matematica, 074200111) . Nu uitati sa atasati cererea si BI scanate/fotocopiate!
 6. In cazul in care contestati mai multe probe, pentru fiecare proba contestata se va completa si trimite cate o cerere(e-mail) separat(se reia de la pasul 1)

 

Presedinte comisie,

Prof. Florin Ciocîrlan