AN SCOLAR 2019-2020

 

Noi facem o revistă! Hai și tu!
Proiect ROSE- redacția revistei „Lumina”

În fiecare zi de marți, în intervalul orar 14-17, în sala mică a Colegiului Tehnic Rădăuți, echipa redacțională a revistei „Lumina R.O.S.E”, formată din 16 elevi din clasa a XII-a G, coordonați de prof. Teleagă Ancuța, Bândiul Ionela, Moldovan Lia, participă la cursurile practice și teoretice de jurnalism.
În vederea mediatizării activităților elevilor CTR, vă așteptăm cu materialele dvs., din domeniile: Tehnic, Arte, Informatică, Sport și sănătate, Consiliere, Divertisment, Socio-Umane, Limba si comunicare etc. la echipa redacțională (12G) sau la bibliotecă (la profesorii coordonatori). Textele tehnoredactate cu diacritice, desenele scanate, fotografiile, articolele, reportajele, interviurile etc. pot fi trimise la adresa ionelamihaela@yahoo.com cu asumarea dreptului de autor (nume, clasa, surse) și mențiunea „pentru revistă”. Mulțumim!

      

      

      

 

Serată eminesciană
În fiecare an, aniversarea poetului Mihai Eminescu este un reper cultural important în activitatea catedrei de Limba și literatura română a Colegiului Tehnic Rădăuți.
„Săptămâna Eminescu” a debutat cu depunerea unei coroane omagiale, de către elevii specializării Filologie, la bustul poetului Mihai Eminescu. Ziua Culturii Naționale a fost dezbătută pe baza unor proiecții de film.

Activitatea a continuat cu o „Serată eminesciană”, urmând ca miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 11, la biblioteca liceului, să-și dea concursul elevii recitatori ai versului eminescian. 

La „Serata eminesciană” și-au dat concursul elevele: Nistor Alina ( clasa a XII-a C), Damian Naomi (clasa a XI-a E) și Șved Alina (clasa a IX-a C). pregătirea muzicală: prof. Marici Elisabeta; pregătirea artistică: prof. Teleagă Ancuța, prof. Bouaru Laura, prof. Bândiul Ionela Mihaela.  organizator: biliotecar, Haraseniuc Gianina.